Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

rabota

СТРУЧНО СОВЕТУВАЊЕ ,,Сообраќајно - технички вештачења како основ за квалитетно решавање на судски спорови’’

Квалитетното решавање на судските спорови настанати од сообраќајни незгоди во целост зависи од извршеното сообраќајно вештачење. Дел од проблемите со кои се соочуваат сите кои учествуваат во изработка на сообраќајно-технички вештачења ќе бидат презентирани на Конференција организирана од страна на Бирото за судски вештачења која ќе се одржи на 8 и 9 мај во хотел „Силекс“ во Охрид.

Преземете ја поканата ..:: тука ::.. 

Апликацијата може да ја преземете ..:: тука ::..

Стручно советување во организација на БСВ

Во организација на Бирото за судски вештачења на Република Македонија, на 8ми и 9ти Мај во Охрид се одржа првото стручно советување на тема „Сообраќајно - техничките вештачења како основ за квалитетно решавање на судски спорови".

Според директорот на Бирото за судски вештачења Дени Ѓорчевски, овој дводневен научен собир ќе го подогне стручното знаење кај сите експерти кои се инволвирани во областа на вештачењето. 

- Нашите вешти лица постојано се надоградуваат присуствувајќи на семинари кои се одржуваат на Балканот и во Европа. Користат и софтверски апликации кои се врв во технологијата за изработка на сообраќајно технички вештачења. Ја имаме најновата „пи-си креш“верзија која е набавена минатата година. Нашите луѓе но и надворешните соработници кои соработуваат со Бирото се веќе едуцирани, а имаме информации и дека и дел од приватните агенции за вештачење користат други софтверски решенија кои се на високо ниво на технологија, нагласи Ѓорчевски.

Софтверските апликации, како што додаде тој, придонесуваат за проверка и подобрување, но главната работа е науката и примената на методите од страна на вештите лица.

- Не е исклучено дека софтверот е подобар од човекот, но човекот треба да го примени за да го провери своето знаење. Научните методи кои се применуваат во вештачењата се главни за доаѓање до правилно решение, рече Ѓорчевски.

На ова советување присуствуваат и претставници од Министерството за внатрешни работи кои ќе ги посочат стекнатите искуства, но и проблемите со кои се соочуват при нивното работење.

- Многу е важно, при увидите кои се прават од страна на вештаците при Министерството, да се соберат повеќе докази кои се многу битни во постапката, со цел, целокупниот процес на вештачење да го заокружиме како што треба. Судските спорови при квалитетно вештачење, многу полесно се решаваат и нема аномалии, не би требале повеќе вештачења или супервештачења, додаде директорот на Бирото за судски вештачења, Дени Ѓорчевски

 

Учество на Бирото за судски вештачења на Генералното Собрание на Европската асоцијација на проценители TEGoVA

На 16ти Ноември 2013 година Бирото за судски вештачења присуствуваше на редовното Годишно Собрание на Европската Асоцијација на проценители, TEGoVA, кое се одржи во Лисабон, Пртугалија.

Повеќе...

   

Европска Конференција за финансиски криминал и измама

Од 17 до 19 Март 2013 во Прага, Република Чешка Здружението на сертифицирани истражувачи на финансиски криминал и измама ACFE (Association of certified fraud examiners) одржа Конференција на која присуствуваше Директорот на Бирото за судски вештачења Г-дин. Дени Ѓорчевски и Д-р Костадин Дуковски.

Повеќе...

 

Министерот Беџети го посети Бирото за судски вештачења

poseta1Министерот за правда Блерим Беџети беше во посета на Бирото за судски вештачења кое доби меѓународен сертификат за систем за управување со квалитет согласно стандардот ИСО 9001:2008.

Со овој сертификат ќе се подобри квалитетот на услугите кои Бирото за судски вештачења ги испорачува на судовите, физичките и правните лица во Македонија.

Повеќе...

   

TEGoVA - The European group of Valuers Associations

Бирото за судски вештачења на 10 Ноември 2012 година, официјално стана член на Европската асоцијација на проценители TEGoVA...

Прочитај повеќе...

Линковиsinf